Jadłospis



DNI TYGODNIA

ŚNIADANIE

ŚNIADANIE II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

07.09.2020

ZUPA MLECZNA (mleko) Z MAKARONEM (jaja, gluten)

PIECZYWO MIESZANE (gluten) Z MASŁEM

( mleko), SER ŻÓŁTY

( mleko), TWAROŻRK ZE SZCZYPIORKIEM (mleko),

HERBATA Z CYTRYNĄ

BRZOSKWINIA

ZUPA:

POMIDOROWA (seler) Z MAKARONEM (gluten, jaja)

DANIE II:

KNEDLE (gluten, jaja) Z OWOCAMI I JOGURTEM NATURALNYM (mleko),WODA Z CYTRYNĄ

PIECZYWO RAZOWE ZE SŁONECZNIKIEM

(gluten ) Z MASŁEM (mleko) WĘDLINA, POMIDOR, SAŁATA, HERBATA MALINOWA

WTOREK

08.09.2020

PIECZYWO ORKISZOWE

(gluten) Z MASŁEM (mleko), WĘDLINA, SEREK CAPRESSI (mleko), SAŁATA, POMIDOR,

KAWA ZBOŻOWA (gluten, mleko)

MARCHEWKA DO CHRUPANIA

ZUPA:

KRUPNIK (seler) Z ZIEMNIKAMI

DANIE II:

GULASZ WIEPRZOWY W SOSIE WŁASNYM (gluten), KOPYTKA (gluten, jaja), SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, WODA Z CYTRYNĄ

PLACKI ( gluten, jaja, mleko) Z JABŁKAMI, HERBATA ŻURAWINOWA

ŚRODA

09.09.2020

PIECZYWO MIESZANE(gluten) Z MASŁEM (mleko), WĘDLINA, SAŁATA, OGÓREK , PAPRYKA,

HERBATA Z CYTRYNĄ

WINOGRONA

ZUPA:

ROSÓŁ (seler) Z LANĄ KLUSKĄ (gluten, jaja)

DANIE II

PIECZONA PIERŚ Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, GROSZEK Z MARCHEWKĄ, WODA Z CYTRYNĄ

BUŁKA ORKISZOWA (gluten) Z MASŁEM (mleko), WĘDLINA, SEREK ALMETTE (mleko), SAŁATA, POMIDOR, OGÓREK

HERBATA OWOCOWA

CZARTEK

10.09.2020

PIECZYWO RAZOWE ZE SŁONECZNIKIEM (gluten) Z MASŁEM (mleko), PASTA Z KURCZAKA (jaja, mleko), SEREK CAPRESSI (mleko), RZODKIEWKA, OGÓREK, SAŁATA,

HERBATA Z CYTRYNĄ

JABŁKO

ZUPA:

KAPUŚNIAK (seler) Z ZIEMNIAKAMI

DANIE II:

SPAGETTI (gluten) Z MAKARONEM (gluten, jaja), WODA Z CYTRYNĄ

CIASTO DROŻDŻOWE (gluten, jaja, mleko), KAKAO (mleko)

PIĄTEK

11.09.2020

BUŁKA PSZENNA (gluten) Z MASŁEM (mleko), SEREK WANILIOWY (mleko),DŻEM, HERBATA OWOCOWA

MELON

ZUPA:

KREM Z BROKUŁA (seler), GRZANKI (gluten)

DANIE II:

PANIEROWANY ( gluten, jaja) FILET Z MINTAJA (ryba), ZIEMNIAKI, FASOLKA SZPARAGOWA,

WODA Z CYTRYNĄ

KOKTAIL OWOCOWY (mleko), HERBATA Z CYTRTNĄ

Alergeny występujące w posiłkach:zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, ryby i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne,seler i produkty pochodne, sezam i produkty pochodne, orzechy arachidowe i produkty pochodne







DNI TYGODNIA

ŚNIADANIE

ŚNIADANIE II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

14.09.2020

PŁATKI OWSIANE (gluten) NA MLEKU (mleko),

PIECZYWO RAZOWE (gluten) Z MASŁEM

( mleko), SEREK ALMETTE (mleko), POMIDOR, OGÓREK,

HERBATA OWOCOWA

BANAN

ZUPA:

KOPERKOWA (seler) Z ZIEMNIAKAMI

DANIE II:

PIEROGI Z MIĘSEM (gluten, jaja) Z CEBULKĄ, WODA Z CYTRYNĄ

BUŁKA ROZMAITOŚCI

(gluten ) Z MASŁEM (mleko) ,WĘDLINA, RZODKIEWKA, SAŁATA, HERBATA Z CYTRYNĄ

WTOREK

15.09.2020

PIECZYWO MIESZANE

(gluten) Z MASŁEM (mleko), WĘDLINA, SER ŻÓŁTY (mleko), SAŁATA, PAPRYKA OGÓREK,

HERBATA Z CYTRYNĄ

ŚLIWKI

ZUPA:

KREM Z MARCHEWKI (seler)

DANIE II:

KARKÓWKA PIECZONA W SOSIE WŁASNYM (gluten), KASZA KUSKUS (gluten), SURÓWKA WIOSENNA, WODA Z CYTRYNĄ

GALARETKA OWOCOWA, WAFLE RYŻOWE, HERBATA ŻURAWINOWA

ŚRODA

16.09.2020

JAJECZNICA NA MAŚLE (jaja, mleko),

PIECZYWO ORKISZOWE(gluten) Z MASŁEM (mleko), SEREK CAPRESSI (mleko), SAŁATA, OGÓREK , POMIDOR,

HERBATA OWOCOWA

KALAREPKA

ZUPA:

BARSZCZ UKRAIŃSKI (seler)

DANIE II

PULPETY WIEPRZOWE (gluten, jaja) W SOSIE POMIDOROWYM (gluten), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z SELERA (mleko, seler), WODA Z CYTRYNĄ

BUŁKAŻYTNIA (gluten) Z MASŁEM (mleko), WĘDLINA, TWAROŻEK ZE SZCZYPIORKIEM (mleko), SAŁATA, RZODKIEWKA, OGÓREK KISZONY,

KAKAO (mleko)

CZARTEK

17.09.2020

PIECZYWO ROZMAITOŚCI (gluten) Z MASŁEM (mleko), WĘDLINA, OGÓREK, SAŁATA,

HERBATA Z CYTRYNĄ

JABŁKO

ZUPA:

Z FASOLKI SZPARAGOWEJ (seler) Z ZIEMNIAKAMI

DANIE II:

KURCZAK W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM (gluten) Z RYŻEM, WODA Z CYTRYNĄ

KASZA MANNA (gluten, mleko) Z MUSEM OWOCOWYM , HERBATA Z CYTRYNĄ

PIĄTEK

18.09.2020

BUŁKA PSZENNA (gluten) Z MASŁEM (mleko), PASTA Z MAKRELI (mleko, jaja),SER ŻÓŁTY (mleko) HERBATA MALINOWA

WINOGRONA

ZUPA:

KREM Z CUKINI (seler)

DANIE II:

DORSZ PIECZONY Z TYMIANKIEM (ryba), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY CZERWONEJ,

WODA Z CYTRYNĄ

JOGURT BANANOWY (mleko), POMIDORKI KOKTAILOWE, HERBATA Z CYTRTNĄ

Alergeny występujące w posiłkach:zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, ryby i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne,seler i produkty pochodne, sezam i produkty pochodne, orzechy arachidowe i produkty pochodne.







DNI TYGODNIA

ŚNIADANIE

ŚNIADANIE II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

21.09.2020

PŁATKI RYŻOWE NA MLEKU (mleko)

PIECZYWO ORKISZOWE

( gluten) Z MASŁEM

( mleko), DŻEM, MIÓD,

HERBATA Z CYTRYNĄ

BANAN

ZUPA:

JARZYNOWA (seler) Z ZIEMNIAKAMI

DANIE II:

PIEROGI (gluten, jaja) Z OWOCAMI I JOGURTEM (mleko) NATURALNYM, WODA Z CYTRYNĄ

BUŁKA ŻYTNIA

(gluten ) Z MASŁEM (mleko) ,WĘDLINA, POMIDOR, SAŁATA, HERBATA ŻURAWINOWA

WTOREK

22.09.2020

PIECZYWO RAZOWE

ZE SŁONECZNIKIEM (gluten) Z MASŁEM (mleko), WĘDLINA, SEREK ALMETTE (mleko), SAŁATA, PAPRYKA OGÓREK,

KAKAO (mleko)

WINOGRONA

ZUPA:

KREM Z JARMUŻU I SERKA MASCARPONE (seler, mleko)

DANIE II:

ŁOPATKA PIECZONA W SOSIE WŁASNYM (gluten), KASZA PĘCZAK (gluten), SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, WODA Z CYTRYNĄ

BUDYŃ WANILIOWY Z SOKIEM MALINOWYM (mleko, gluten), HERBATA Z CYTRYNĄ

ŚRODA

23.09.2020

PARÓWKA NA CIEPŁO

PIECZYWO ROZMAITOŚCI (gluten) Z MASŁEM (mleko), WĘDLINA, SAŁATA, POMIDOR,

HERBATA OWOCOWA

PAPRYKA DO CHRUPANIA

ZUPA:

KALAFIOROWA (seler) Z ZIEMNIAKAMI

DANIE II

KOTLET SCHABOWY,ZIEMNIAKI, MARCHEWKA Z GROSZKIEM, WODA Z CYTRYNĄ

ZAPIEKANY RYŻ Z JABŁKAMI, HERBATA Z OWOCÓW LEŚNYCH

CZARTEK

24.09.2020

PIECZYWO MIESZANE (gluten) Z MASŁEM (mleko), WĘDLINA, SEREK CAPRESSI (mleko), OGÓREK KISZONY, SAŁATA,

HERBATA Z CYTRYNĄ

GRUSZKA

ZUPA:

BARSZCZ BIAŁY (seler) Z ZIEMNIAKAMI

DANIE II:

CHILI CON CORNE (gluten) Z RYŻEM, WODA Z CYTRYNĄ

CIASTO MARCHEWKOWE (gluten, jaja) ,KAWA ZBOŻOWA (mleko, gluten)

PIĄTEK

25.09.2020

PIECZYWO ŻYTNIE (gluten) Z MASŁEM (mleko), SER ŻÓŁTY (mleko), JAJKO NA TWARDO (jaja), SAŁATA, OGÓREK, HERBATA MALINOWA

ŚLIWKA

ZUPA:

KREM Z POMIDORÓW (seler)

DANIE II:

KOTLECIKI RYBNE (ryba, jaja ,gluten), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ,

WODA Z CYTRYNĄ

KISIEL OWOCOWY, FLIPSY KUKURYDZIANE, MARCHEWKA DO CHRUPANIA, HERBATA Z CYTRTNĄ

Alergeny występujące w posiłkach:zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, ryby i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne,seler i produkty pochodne, sezam i produkty pochodne, orzechy arachidowe i produkty pochodne.




W naszej szkole realizujemy programy i projekty edukacyjne

ZOBACZ

PLANY LEKCJI


obowiązuje od 07.09.2020 r.

klasy I-III

klasy IV-VIII






BIP
DZIENNIK ELEKTRONICZNY
GALERIA
EPUAP